Keresés ebben a blogban

2014. április 11., péntek

2014-04-11

Engedelmeskedjetek azért az Istennek… (Jakab 4:7)
Engedelmesség. Ez manapság keveseknek van benne a szótárában. Önmegvalósítás, szabadság, törtetni és előbbre jutni minden áron – ezek a kifejezések jobban leírják a ma népszerű életvitelt. Csakhogy Isten gyermekeinek nem népszerűségre, vagy korszerűségre kell törekedniük, hanem Isten akaratának megismerésére és megvalósítására. Ennek útja pedig az engedelmesség. Az Igének való engedelmesség. S hogy ez mit jelent a gyakorlatban? A következő rövid történet jól magyarázza ezt:
Egy misszionárius bibliafordító küszködve kereste a szót az „engedelmességre" a bennszülöttek nyelvén. Ez olyan erény volt, amit ritkán gyakoroltak azok az emberek, akiknek a nyelvére le akarta fordítani az Újszövetséget. Amint egyszer hazatért a faluból, fütyült a kutyájának, és az nagy csaholással odarohant hozzá. Amikor ezt látta egy idős bennszülött, csodálkozva mondta a maga nyelvén: „A kutyád csupa fül." A misszionárius azonnal tudta, hogy megvan a szó az engedelmességre.
Te is csupa fül vagy, ha az Úr szól hozzád?
A nap gondolata:
 Isten gyermeke tudja, hogy nem történhet vele jobb annál, mint hogy Isten akarata megvalósul életében, mert tudja, hogy Isten akaratánál nincs jobb akarat. (Cseri Kálmán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése