Keresés ebben a blogban

2014. április 23., szerda

2014-04-23

Mert eljött János, aki nem eszik, és nem is iszik, és ezt mondják: Ördög van benne!Eljött az Emberfia, eszik és iszik, és ezt mondják: Íme, falánk és részeges ember, vámszedők és bűnösök barátja! De cselekedetei által nyert igazolást a bölcsesség. (Mt 11:18-19)
Kijózanító ez az Ige. Embereknek akarsz megfelelni? Lehetetlen! Mindenben és mindenkiben találunk kivetnivalót, ha akarunk. Már pedig gyakran akarunk. Igen, szándékos a többes szám: te is, én is benne vagyunk ebben. Bár tudnánk kívül maradni azon a körön, mely a kákán is a csomót keresi, mely mindig azt nézi, hogy a másiknak mi a gyenge pontja, hol lehet belekötni. Keresztelő János és Jézus kapcsán is ezt keresték az emberek. Meg is találták. Az egyik nem sokat evett és ivott. Vele ez volt a baj. A másik? Ő bárkivel leült egy asztalhoz, szívesen evett, ivott, beszélgetett bárkivel. Vele meg ez volt a baj. S hogy ebből mit vehetünk magunkra, milyen üzenet kerülhet bele a szívünkbe? Például az, hogy ne a hibáit, hanem az erényeit vegyük észre a másiknak. Attól, hogy a másik tényleg más, mint mi vagyunk, ne gondoljuk kevesebbnek. Valamint az is nekünk szóló üzenet, hogy ne emberi tetszést keressünk életünkkel, hanem az Úrét. Mert bár olykor találkozik a kettő egymással, de nekünk az Úr tetszésére kell élnünk napról napra. Te kinek akarsz megfelelni?
A nap gondolata:
 Nem a viharok hiánya különböztet meg minket, hanem az, akit megtalálunk a viharban: a rendületlen nyugalmú Krisztus! (Max Lucado)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése