Keresés ebben a blogban

2014. július 8., kedd

2014-07-08

Az az egész nemzedék is atyái mellé került, és más nemzedék támadt utána, amely nem ismerte az URat, sem tetteit, amelyeket Izraelért végbevitt. (Bírák 2:10)
Józsué és az ő nemzedékének elhalálozása után állapítja Igénk a szomorú tényt: más nemzedék támadt utána, mely nem ismerte az Urat. Az Ige időszerűsége abban van, hogy ha körülnézünk, akkor azt látjuk, hogy sokan élnek környezetünkben olyanok, akik nem ismerik az Urat. Mi következik ebből? Az, hogy sokan tévúton járva keresik a boldogságot és a boldogulást. Isten nélkül soha nem fogják megtalálni. Bűnbocsánat, örök élet? Mit sem tudnak erről. De itt jön a hívő ember felelőssége, hogy mi, akik ismerjük az Urat, legyünk engedelmes bizonyságtevői Istenünknek. Rajtad és rajtam is múlik, hogy a következő nemzedék ismerni fogja-e az Urat vagy még istentelenebb és ezzel együtt erkölcstelenebb évek, évtizedek következnek-e országunkban és a világon! Van gyermeked? Van unokád? Nem hallgathatsz a Krisztusba vetett hitedről! Ha mégis hallgatsz, akkor bűnt követsz el, mert az utánad következő nemzedék romlásához járulsz hozzá. Ugye nem ezt akarod?
A nap gondolata:
A Krisztus által való megváltás végett lángra gyújtott szív, ezek voltak azok, amikben gyönyörködtem: az ilyen lelket tekintettem áldott, boldog lelkeknek. (John Bunyan)