Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 7., csütörtök

2014-08-07

A mennyei látás 3.
„Mikor nincs [mennyei] látás, a nép elvadul; ha pedig megtartja a törvényt, oh, mely igen boldog!" (Példabeszédek 29,8)
Ha Isten igéje szerint cselekszik a nép, és ahhoz szabják magukat, amit Isten parancsol, az azt mutatja, hogy van hit, van mennyei látás, amelyért érdemesnek tartják a szenvedést, amiért hajlandóak áldozatot hozni, egész életüket odaszánni. Pál apostol arról tesz bizonyságot Agrippa király előtt, hogy nem lett engedetlen a mennyei látás iránt, melyben Jézus azt mondta neki:
De kelj fel, és állj lábaidra: mert azért jelentem meg néked, hogy téged szolgává és bizonysággá rendeljelek úgy azokban, amiket láttál, mint azokban, amikre nézve meg fogok néked jelenni; megszabadítván téged e néptől és a pogányoktól, kik közé most küldelek, hogy megnyissad szemeiket, hogy setétségből világosságra és a Sátánnak hatalmából az Istenhez térjenek, hogy bűneiknek bocsánatát és a megszenteltettek között osztályrészt nyerjenek az én bennem való hit által. (Ap.Csel.26,16-18)
Pál apostolt egész további életében ez a mennyei látás vezérelte:
Azért, Agrippa király, nem levék engedetlen a mennyei látás iránt; Hanem először a Damaskusbelieknek és Jeruzsálembelieknek, majd Júdeának egész tartományában és a pogányoknak hirdettem, hogy bánják meg bűneiket és térjenek meg az Istenhez, a megtéréshez méltó cselekedeteket cselekedvén. (Ap.Csel.26,19)
Pál apostol cselekedetei és szenvedése bizonyították a mennyei látás iránt való hűseget. Sokszor a nehézségek miatt, a látható eredmények hiánya miatt vagy éppen a földi dolgokkal való elfoglaltság miatt már nem foglalkozunk többet a mennyei látással, esetleg attól félünk, hogy mások fanatikusnak néznek, vagy mi magunk túl sokat okoskodunk.
Neked van mennyei látásod? Ha igen, mi az és mit teszel érte? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Kíváncsiskodásunk sokszor megakaszt a Szentírás olvasásában, mert érteni és vitatkozni akarunk ott, ahol egyszerű lélekkel tovább kellene olvasnunk. (Kempis Tamás)