Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 29., péntek

2014-08-29

De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem; hogy mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. (Jn 17:20-21)

Jézus főpapi imájának rövid részlete a mai Igénk. Egységért, övéinek egységéért fohászkodik Jézus. De mit jelent Krisztus népének egysége? Nos, az egység nem azt jelenti, hogy mindig, mindenben egyetértünk, hanem azt, hogy elhordozom a másik másságát szeretettel. Egyházunk egyik püspökének rövid áhítatából idéznénk pár sort:  
„Egymás segítésének kezdőlépése, hogy legalább rosszat nem mondunk a másikról, kifelé pedig soha nem mondunk rosszat a mieinkről, még akkor sem, ha vannak problémák. Fontos elem a szeretetben való egység is. Manapság már annyira sokfélék vagyunk, hogy az egység csak szeretetben élhető meg, hit által." 
Vajon mennyire tudjuk megélni ezeket a sorokat? Nehéz feladat ez, de Krisztusra hangolva sikerülhet. Sőt, csak úgy sikerülhet…

A nap gondolata:

Senkinek a bűne nem ment fel engem attól, hogy vele szemben ne gyakoroljam a szeretetet.