Keresés ebben a blogban

2014. szeptember 22., hétfő

2014-09-22

 „Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra, akiket Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen." (1 Péter 1:3-5)

„Akiket Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen." Ebből is látjuk, hogy Isten megőrzi azokat, akiket elhívott, nem hagyja, hogy egy is elvesszen közülük. Az Ő vonzása ellenállhatatlan, hatalma végtelen, így meg tudja övéit őrizni a végzetes bukástól, és aki még nem tért meg, de Ő kiválasztotta, azokat őrzi, hogy majd időben megtalálják az Urat és higgyenek.
Az utolsó időben pedig nyilvánvalóvá lesz mindenkinek az üdvössége, hiszen most csak hitünk szemeivel látjuk az Urat, hitünk szemeivel látjuk a megváltást, és a mennyet, de eljön az idő, hogy minden szem meglátja Őt még az Ő ellenségei is, és akik hit által üdvözültek azok bemennek a mennyei kapukon.
"Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyi székébe. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta... Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett." /Máté 25:31-41/
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ahol az élet valaha is érintkezésbe került Krisztussal, ott minden felemelkedett. Pont egy sírja elé görgetett kő ne emelkedett volna fel? Ott, ahol az élet érintkezésbe került Vele, az élet kitisztult, átváltozott és átkristályosodott. (Gyökössy Endre)