Keresés ebben a blogban

2014. október 6., hétfő

2014-10-06

Megváltozott élet?

„Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes!" (Máté 5:48)

Sok hívő azt gondolja, hogy attól, hogy keresztyén lett, elkezdett gyülekezetbe járni, és MEGVÁLTOZOTT AZ ÉLETE, minden rendben van. De BÁRMELYIK egyházhoz is csatlakozik valaki, ott elkezdik majd őt tanítani, megtanítják neki annak a felekezetnek a szabályait, elvárásait, szokásait. El fog kezdeni gyülekezetbe járni, ahol új barátokat szerez, majd egyre többet és többet a gyülekezet fogja kitölteni az életét.
A gyülekezetben egy mércét állítanak mindenki elé, amit, hogyha sikerül elérnie, befogadják a többiek maguk közé. Tanítanak majd neki jó dolgokat, bizonyos bűnöket abba fog hagyni, és elkezd majd a többiekhez alkalmazkodni, átveszi a szokásaikat, azért, hogy elfogadottá váljon, és hogy ne lógjon ki a sorból. Ha nem sikerül, az sem gond, mert mindent meg lehet játszani.
És kétség kívül a gyülekezettel való kapcsolat gyökeres változást eredményezhet az életében. De ez szinte bármelyik egyházra igaz, mindenhol találni embereket, akik nagyon büszkék a gyülekezetükre. Büszkék rá, mert elérték az egyházuk által megszabott szintet, sőt egyesek nagyon buzgón túl is szárnyalták.
Drága barátom, ne csapd be önmagadat azzal, hogy elértél egy gyülekezet által felállított mércét, és, hogy megváltozott ettől az életed! A gyülekezetedben eljátszhatod, hogy te vagy a jó keresztyén, de az utolsó napon Jézus előtt kell majd megállnod, és az Ő szavai fognak megítélni. Az Ő mércéje pedig ez:
"Legyetek azért ti TÖKÉLETESEK, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes!"
Ez legyen a szemeid előtt, és ehhez mérd a megváltozottnak gondolt életedet! Térdelj le, imádkozz, és keresd Őt! A gyülekezetben és más hívők társaságában valószínűleg „csupán megváltozol", de ha Jézust követed, akkor olyan leszel, mint a Mestered! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

 A pokol kapuja felett ez áll: a megérdemelt jutalom. A menny kapuja felett pedig ez: Isteni kegyelem.