Keresés ebben a blogban

2014. november 6., csütörtök

2014-11-06

Most pedig Krisztus Jézusban ti, akik egykor „távol" voltatok, „közel" kerültetek a Krisztus vére által. (Ef 2:13)

Valamihez vagy közel vagyunk, vagy távol. Ezen belül is vannak fokozatok, hiszen valamitől lehetünk egy kilométer távolságra, de akár több ezer kilométerre is. Van, amitől egyáltalán nem baj, ha távol vagyunk, s van, amihez szeretnénk közelebb lenni. De ugyanígy van ez emberekkel vagy lelki dolgokkal, sőt Jézus Krisztussal is. Azon is elgondolkodhatunk, hogy távol vagyunk-e Isten népétől vagy egészen közel hozzájuk, azaz közéjük tartozunk? Távol vagyunk-e a bűnbocsánattól és az örök élettől vagy biztosan tudjuk, hogy mindkettő a miénk Krisztusért?
Lélekben az Úrtól távol jövünk e világra, ám nem mindegy, hogy amikor eltávozunk e Földről, akkor milyen messze vagy közel vagyunk Hozzá. Isten az Ő Fiában, Jézusban közel jött hozzánk és célja, hogy minden ember – te is és én is – közel legyünk Hozzá. Ha Jézus már magához vont szeretetével, kegyelmével, onnantól kezdve rajtad múlik, hogy mennyire vagy közel Hozzá. Ezt pedig lemérheted azon, hogy mennyit imádkozol, mennyit olvasod a Bibliát, hogy döntéseid kapcsán kéred-e vezetését, hogy minden utadon gondolsz-e rá… Ne feledd sohasem: „Közel van az Úr mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja." (Zsolt 145:18)

A nap gondolata:

A napfény a növénynek feladatot, erőt ad. Lehetőségeket nyújt s kitölti azt. Életre hív, célokat tűz ki, hozzá segít. Mindezzel szemben semmit sem kíván, csak ezt: élj velem. – Jézusnak is ez ez egy az összes követelése: ÉLJ VELEM! (Ravasz László)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése