Keresés ebben a blogban

2015. január 3., szombat

2015-01-03

Mint akik újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek igéje által, amely él és megmarad örökké. (1Péter 1:23)
....Istennek igéje által, amely él és megmarad örökké. Isten igéje által születtünk ujjá, mert "a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által. /Róma 10:17/
Van, aki azt mondja, nem kell beszélnem Jézusról a hitetlen ismerősömnek, elég, ha kedves vagyok hozzá és szeretem őt és így "beszeretem" őt Isten országába. Valóban szeretni kell és kedvesnek kell lenni, de kicsit túlértékeljük a kedvességünket, ha azt gondoljuk, hogy az ki tud ragadni embereket a pokol tűzéből. Egyedül a Jézusba vetett hit tud üdvözíteni embereket, és ahhoz hallaniuk kell, hogy ki Jézus és mit tett értünk.
Isten igéje "megmarad örökké", így az újjászületés romolhatatlan magja is megmarad örökké.
Isten a teremtésnél szólott, és meglett. Az új-élet teremtésénél is Ő az, aki szólt és meglett. Mert az Isten, a ki szólt: setétségből világosság ragyogjon, ő gyújtott világosságot a mi szívünkben az Isten dicsősége ismeretének a Jézus Krisztus arcán való világoltatása végett. /2.Kor.4:6/ (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

 Ha nem engednék meg, hogy az egész nap folyamán egyetlen szót is kiejtsek, ez egyáltalán nem érintené az imádságomat... Percről percre, pillanatról pillanatra, így vagy amúgy a szívem közösségbe lépne Istennel. Az imádság nekem olyan lényeges, mint a tüdőm lihegése és a szívem dobogása. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése