Keresés ebben a blogban

2015. január 9., péntek

2015-01-09

Győzd le a gonoszt! 2.

Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval. (Róma 12,21) 
Te kire akarsz hasonlítani? Krisztusra vagy a világra? Azt hiszem, mindannyian érezzük, hogy a nehezebb számunkra a krisztusszerűség. De bármilyen nehéz is, döntened kell, mert az élet naponta döntések elé állít, s neked minden egyes esetben arról kell döntést hoznod, hogy melyik úrnak akarsz szolgálni.
Amennyiben Isten mellett döntesz, tudnod kell, hogy előbb a legnagyobb harcot önmagaddal kell megvívnod. Többször is beletörik majd a bicskád abba a természetedbe, amit Ádámtól öröktél. De ha nem adod fel, akkor meglesz az eredménye, és a végén azt is megérted majd, amit Pál megértett: akkor vagyok igazán erős, amikor gyenge vagyok.
Egy biztos: ezen a téren csak Istentől tanulhatsz. Csak Tőle vehetsz példát arra nézve, hogy mit is jelent jóval meggyőzni a rosszat. És ez nem lehetetlen, s ha egyszer megtapasztalod, az nagy erőt ad majd. Mielőtt nemet mondanál, feszítsd meg minden erődet és próbáld meg a gonoszt, ami naponta ér téged, jóval legyőzni. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

 Isten mindenkit a maga útján vezet, és az egyik könnyebben és gyorsabban ér célba, mint a másik. Amit mi megtehetünk, az ahhoz képest, amit ő tesz velünk, valójában kevés. De ezt a keveset meg kell tennünk. Ez mindenekelőtt: imádkozzunk kitartóan a helyes útért, és ellenállás nélkül kövessük a kegyelem vonzását, amennyiben érezhetővé válik! Csupán határidőt nem szabad szabnunk az Úrnak. (Edit Stein)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése