Keresés ebben a blogban

2015. január 18., vasárnap

2015-01-18

Amikor a Galileai-tenger partján járt, meglátott két testvért, Simont, akit Péternek hívtak, és testvérét, Andrást, amint hálójukat a tengerbe vetették, mivel halászok voltak. Így szólt hozzájuk: „Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket." (Máté 4:18-19)
Jézus nemcsak a nevünket tudja, hanem a családi kapcsolatainkat is. Tudja, hogy egyedül élünk-e vagy családban. Tudja, hogy vannak-e testvéreink, élnek-e még a szüleink, van-e házastársunk, vannak-e gyermekeink, unokáink. Sőt, azt is tudja, hogy családtagjainkkal milyen a viszonyunk. Tudja, hogy sikerül-e olykor együtt dolgoznunk, mint Simonnak és Andrásnak. Tudja azt is, ha valamiért nem szólunk egyik-másik családtagunkhoz. Ismeri vélt vagy valós sérelmeinket, megromlott vagy már helyreállt kapcsolatainkat. Mindent tud rólunk az Úr Jézus. S éppen ezért nagy dolog, hogy mit tesz, mit mond, mire kér: „Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket!" – ezt mondja Simonnak és testvérének Andrásnak. De neked és nekem is. Vajon családi kapcsolatainkban, melyeket szintén tökéletesen ismer Jézus, van takargatnivalónk? Ne legyen! Őelőle elrejteni semmit sem lehet…

A nap gondolata:

 Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is – valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted! (Albert Schweitzer)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése