Keresés ebben a blogban

2015. január 29., csütörtök

2015-01-29

Gerjedelmeidre költenéd?

Kívántok valamit, és nincs néktek: gyilkoltok és irigykedtek, és nem nyerhetitek meg; harcoltok és háborúskodtok; és nincsen semmitek, mert nem kéritek. Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt. (Jakab 4:2-3)
Itt az igében erősen kíván az ember valamit, de nem Istentől és Istenért, hanem saját gerjedelmeinek kielégítéséért.
Még ha Istenhez is fordul az ember ezekért a kívánságokért, miután már a `harcolás és háborúskodás `nem vezetett eredményre, Isten nem ad választ ezekre az imákra.
`Uram add, hogy nekem szebb autóm legyen, mint a szomszédnak!`Jakab apostol levelét hívőknek írja, ez az üzenet is hívőknek szól. A hívő Isten tulajdona, és ha Isten ad valamit a hívőnek azt sáfárságra adja. Semmi sem a mi saját tulajdonunk (mivel hogy mi magunk sem vagyunk saját tulajdonunk), hanem amit Isten ad, azt azért adja, hogy azzal Őt szolgáljuk. Gyerekeket ad? Azért adja, hogy Neki szenteljük és Istenfélelemre neveljük nem azért, hogy büszkélkedjünk, dicsekedjünk velük. Pénzt ad? Azért adja, hogy 
1. megéljünk és így tovább tudjuk Őt szolgálni, 
2. hogy az Ő céljaira adakozzuk, nem pedig azért hogy mindenféle szükségtelen, öncélú dolgokra költsük.
A `keressetek és találtok`, `kérjetek és kaptok` azoknak szól, akik nem gerjedelmeikre költenék az Istentől érkező ajándékot.
"És ez az a bizodalom, a mellyel ő hozzá vagyunk, hogy ha kérünk valamit az ő akarata szerint, meghallgat minket." /1Ján 5:14/  
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

 Mi belőled élünk, Istenem. Abból, amit adsz, abból, amit szólsz, abból, amit teszel, abból, hogy szeretsz. (Lothar Zenetti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése