Keresés ebben a blogban

2015. március 8., vasárnap

2015-03-08

Hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással. Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. (2Tim 4:2-3)
Egy történet mai Igénkhez:
  Prédikáció után egy faluból vasvillával kísérték ki az emberek az igehirdetőt. Mikor elvált az emberektől, azt mondta nekik:
– Na, nem baj, hogy kikísértetek, az a fontos, hogy a mag el van vetve és ki fog kelni, ha 25 év múlva is.
E rövid történetnek van néhány tanulsága, mely szorosan kapcsolódik a mai Igéhez:
  1. Isten szolgái Isten üzenetét kell hirdessék, nem pedig azt, amit az emberek hallani szeretnének. Ha igehirdető vagy, akkor se embereknek akarj tetszelegni, hanem az elkért és megkapott üzenetet Isten iránti hűséggel add tovább! Bármi lesz is a következménye.
  2. Ha rendszeresen hallgatod az Igét, akkor tudod, hogy előfordul az, hogy kemény az Ige, ilyenkor ne az igehirdetőre haragudj, hanem nézz magadba és engedd, hogy az Úr formáljon téged! Ha fáj, akkor is gyógyulásodra lesz hosszabb távon.
  3. Ha kemény a szíved, kemény az Ige is számodra és lepattan róla. Nyisd meg szíved az Úr előtt és ne keményítsd meg az Úr szava előtt, hiszen neked szól az, a javadra van, az örök élet felé terelget téged!

A nap gondolata:

Ne bámulni és kritizálni menjünk a Biblia királyi palotájába, hanem menjünk, hogy megtaláljuk a Királyt, és nyerjünk kegyelmet tőle. (Ravasz László)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése