Keresés ebben a blogban

2015. március 18., szerda

2015-03-18

Legyőzni az elutasítottságot

„Ezt az írást sem olvastátok: Az a kő, amelyet az építők megvetettek, az lett a sarokkő; az Úrtól lett ez, és csodálatos a mi szemünkben?" (Márk 12:10-11)
Túlságosan félünk az elutasítottságtól. Jézust is elutasították, mégis túlélte, és te is túl fogod! Amikor azt mondom, túléled, nem azt értem alatta, hogy éppen csak túléled, hanem azt, hogy a visszautasítottság ellenére sem törik össze a szíved, és az elutasítottság nem állíthat meg abban, hogy megtedd, amit Isten rád bízott. Senki sem örül annak, ha visszautasítják, de ha mégis megtapasztaljuk, akkor is győztesen kerülünk ki a helyzetből.
Isten gondoskodik a hírnevünkről, nekünk nem kell. Lazíts hát, és gondolj arra, hogy bár nem minden ember fogad el, Isten már elfogadott és szeret. Ezt mondogasd magadnak, amíg meg nem erősödsz ebben a hitben annyira, hogy nem számít, ha mások visszautasítanak.
Ha tiéd Isten, akkor minden a tiéd. Ő ismeri a szükségeidet, és betölti azokat.
Ha többre értékeled Isten feltétel nélküli szeretetét az emberek feltételhez kötött elfogadásánál, akkor legyőzöd az elutasítottságot. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

 Szeretni azt jelenti, hogy kilépek önmagamból, és a szeretet nevében mindent adok és mindent elfogadok attól, akit szeretek. A szeretetben megértőnek kell lennünk, és tudnunk kell várni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése