Keresés ebben a blogban

2015. március 22., vasárnap

2015-03-22

Drága vagy! 2.

„…drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek…" (Ézsaiás 43,4)
Jézus tudja, hogyan érzel. A munkahelyeden összecsapnak a hullámok a fejed fölött? Jézus tudja, mit érzel. Több a teendőd, mint amit emberileg lehetséges elvégezni? Jézus megért. A gyerekek az őrületbe kergetnek? Jézus tudja, hogy ez mit jelent. Az emberek sokkal többet vesznek el tőled, mint amennyit adnak? Jézus megért. A tinédzser gyermekeid nem hallgatnak rád? A tanulóid nem hajlandók még megpróbálni sem a dolgokat? Az alkalmazottak üres tekintettel bámulnak rád, amikor feladattal bízod meg őket?
Hidd el, barátom, Jézus tudja, hogy mit érzel. Drága vagy Neki. Annyira drága, hogy olyanná lett, mint te, hogy jöhess Hozzá. Amikor vívódsz, Ő meghallgat. Amikor Hozzá fordulsz, Ő válaszol. Ő megért, ha kérdésed van. Hallottad már korábban, de újra hallanod kell. Mint a sánta fiú, együtt érez veled és megért. És a fiúhoz hasonlóan, Ő is nagy árat fizetett, hogy hazavigyen téged. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

 A kereszténység ideálja a jézusi szeretet, amely kész életét adni embertársaiért. Ez az ideál természetesen érvényes a szexualitás és a házasság területén is. A világ telve van szexuális kizsákmányolással, önzéssel, a családi életben pedig feszültségekkel, válással. Sokan azt hirdetik, hogy ez nem is lehet másképp. A kereszténység hisz a tiszta szerelemben, a hűségben, az egymásért hozott áldozat teremtő erejében. Tapasztalja, hogy az elmélyült emberségben, különösen pedig a krisztusi elvek alapján ma is lehetséges a boldog családi élet. (Tomka Ferenc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése