Keresés ebben a blogban

2015. május 14., csütörtök

2015-05-14

Szabadságra elhívva 3.

„Mert ti testvéreim, szabadságra vagytok elhívva; csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek, hanem szeretetben szolgáljatok egymásnak… Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek." (Gal 5,13.16)
Jézus azért tudott sokakat gyógyítani, némelyeket még a halálból is feltámasztani, mert Ő nemcsak a vallásos élet hamis „muszáj-törvényét", hanem még a természet törvényét, a természet „kell"-jét is át tudta lépni, ha úgy kívánta a szeretet törvénye. És ezért tudta minden emberi logika, törvény és gondolkodás ellenére mindnyájunkért vállalni a keresztet. Ezért tudta mindnyájunk bűnét magára venni és helyettünk a bűn büntetését, a halált is elszenvedni. Ezért, mert az értünk való szeretet volt minden cselekedetének meghatározója és mozgatórugója. Hogyan lesz valóban Krisztus-követővé keresztyénségünk? Úgy, ha a jóra, a szeretet cselekedeteire szabadok leszünk. Azért keresztelünk és konfirmálunk, a hit dolgaira azért tanítunk, mert az jó a gyermekeinknek. Azért járunk templomba és azért veszünk részt a gyülekezet életében, mert az jó azoknak, akiket jelenlétünkkel és szolgálatunkkal hitükben erősítünk. Azért hallgatunk igét, és azért járulunk az úrvacsorai asztalhoz, mert az a legjobb nekünk. Nekünk jó, akiknek máskülönben a törvények gúzsba kötik a gondolatait, a „kell"-ek és „muszáj"-ok korlátozzák a cselekedeteit.
Nekünk jó, ha mindezektől megszabadulunk, és mindenkinek jó, ha vallásos életünk kézzel fogható hitvallássá, életelevenítővé válik a számukra! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Jézus szolga. Engedd, hogy szolgáljon neked és általad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése