Keresés ebben a blogban

2015. május 20., szerda

2015-05-20

Csak ebben az életben? 4.

„Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk. Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjük lett azoknak, akik elaludtak." 1Kor 15,19-20
Örüljünk annak a világos beszédnek, amit Isten adott nekünk, ahogy Ő elmondta, hogy mi vár ránk. Adjunk ezért hálát. Pál apostol azt is mondja: 
„Vigasztaljátok egymást ezekkel a beszédekkel." (1Thessz 4,18) 
Olyan vigasztalanok tudunk lenni, mert nem tudjuk azt, hogy mi következik. De ha ezeket a beszédeket tudjuk, tudjuk, hogy mi vár ránk, az vigasztalás. De milyen nagy vigasztalás! Tudom, hogy mi fog történni velem. Amit Ő, az igazmondó Isten jelentett ki, nem emberi bölcsesség hitető beszéde.  Krisztus feltámadt, és zsengéje lett azoknak, akik fel fognak támadni. Kérdés az, hogy melyik oldalon leszünk akkor, amikor majd elhangzik a harsonaszó, amikor majd a feltámadás bekövetkezik. Melyik oldalon leszünk? Ez a kérdés. Mindenki tudja saját magáról, hogy hova tartozik, kihez tartozik, kié a szíve, az élete. Mert aki Jézushoz tartozik, sorsa Hozzá kötött, az Vele lesz az örök életben, de ha nem adta oda életét Jézusnak, sorsa az ördöggel együtt: a kárhozat. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ó, Uram, olyan bolondos az ember. Eljátszogat a kegyelemmel, aztán csak fuldokol. (Dobos Hajnal)  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése