Keresés ebben a blogban

2015. május 23., szombat

2015-05-23

Izráel háza nem akar majd rád hallgatni, mert énrám nem akarnak hallgatni. Bizony, Izráel egész háza kemény fejű és konok szívű! (Ezékiel 3:7)
Isten felkészíti szolgáit a Neki való szolgálat nehézségeire. Ezékiel prófétának is elmondja az Úr, hogy Izrael nem fog rá hallgatni. Ez fájdalmas, sőt szomorú megtapasztalás lesz, de ennek az az oka, hogy magára az Úrra nem akarnak hallgatni.
Drága hívő testvérem! Ha te az Urat képviseled, hirdeted megértett üzenetét, könnyen lehet, hogy téged is ez vár. Vagyis értetlenség, kemény fejűség és konok szívűség. Ne keseredj el! Nézz az Úrra! Őt utasítják el, amikor rád és bizonyságtételedre mondanak nemet. Jusson eszedbe Jézus szava: aki titeket hallgat, engem hallgat. Ez hatalmas felelősség, de egyben könnyebbség is. Felelősség az Urat képviselni bárhová is állított minket, de az elutasítás súlyát mégis ő teszi könnyebbé, hiszen rajtunk keresztül Őt utasítják el. Ettől persze ez még szomorú és fájdalmas nekünk, amikor végső soron Istenünkből nem kérnek mások. Vállalnunk kell a ránk bízottakat meghátrálás nélkül és imában hordozni a kemény fejű és konok szívű embereket…

A nap gondolata:

Nagyon gyanús, mikor valaki bűntudat nélkül járkál a világban s ugyanakkor örömről, hitről, növekedésről beszél.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése