Keresés ebben a blogban

2015. május 26., kedd

2015-05-26

JÉZUSÉRT!

Nagyon sokan megtudták a zsidók közül, hogy ő ott van, és odamentek; nemcsak Jézus miatt, hanem azért is, hogy lássák Lázárt, akit feltámasztott a halottak közül. A főpapok pedig elhatározták, hogy Lázárt is megölik. (János 12:9-10)
Számunkra életmentő jó hír, hogy JÉZUSÉRT a mi Mennyei Atyánk bűnbocsánatot, és örök életet ajándékoz. Azért, mert Jézus érettünk, miattunk és helyettünk halt meg a Golgotai kereszten elhordozva a bűneinkért nekünk járó büntetést. Ezt az örömhírt nagy lelkesedéssel tudjuk továbbadni, hogy mások is megértsék, mit is kaphatunk mi JÉZUSÉRT.
Azonban a mai szakaszban arról olvasunk, hogy sokan hittek Jézusban, mivel feltámasztotta Lázárt, sokak szeme láttára, és ennek természetesen még a híre is elterjedt. Azonban a főpapok és a nép többi vallási vezetője azt tervezték el, hogy nem csak Jézust, hanem Lázárt is megölik, hiszen ő Jézus hatalmának ÉLŐ példája. Lázár a halálból feltámadva Jézustól életet kapott. Azonban a főpapok éppen ezért akarták megölni. Ennek megfelelően ma két dolgot tanuljunk meg:
  1. Jézus hatalmának, szeretetének, kegyelmének hiteles tanúi vagyunk? Mert ha bennünk, rajtunk, általunk Jézus elvégzett valamit, akkor ezt nem tagadhatjuk le, nem titkolhatjuk el, nem másíthatjuk meg, hanem ÉLŐ tanúiként kell, hogy ismerjenek minket is, ahogyan Lázárt is. Hiszen bennünket is életre keltett a halálból.
  2. A sátán mindig is üldözni fogja Jézus hiteles tanúit. Neki nem jön jól, ha valakinek az élete arról tanúskodik, hogy Isten a legcsodálatosabb Isten. Az ilyen példákat szeretné eltenni láb alól, hogy mások ne lássák, és ne kapjanak kedvet Istenhez indulni. Ne csodálkozzunk, ha támadások érnek Jézusért. Sőt ez mindig azt jelenti, hogy Istennek jelei vagyunk, ami nem tetszik a sátánnak.

Jézusért üldözni fognak, hogy elvegyék jellé vált életünket.
Jézusért élünk tanúiként.
Jézusért örök életünk van. (Veres Péter)

A nap gondolata:

Az emberek mindig eltúlozzák azon javak értékét, amikből nekik nem jutott. (G.B. Show)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése