Keresés ebben a blogban

2015. június 7., vasárnap

2015-06-07

Jézus tehát hat nappal húsvét előtt elment Betániába, ahol Lázár élt, akit feltámasztott a halottak közül. (Jn 12:1)
Mai igénk helyszíne Betánia. Egészen pontosan Lázár, Mária és Márta háza. Jézus többször is megfordult a három testvérnél. Nem tudjuk, hogy mikor, miként került velük kapcsolatba, de talán nem túlzás azt állítani, hogy baráti szálak fűzték Jézust ezekhez az emberekhez. Ehhez képest egy fejezettel korábban arról olvasunk, hogy Lázár megbetegedett, és noha üzennek Jézusnak a lánytestvérei, hogy Uram, akit szeretsz, beteg, Jézus mégis, mintha ráérősen indulna segítséget nyújtani. Mire odaér Betániába, addigra már Lázár nem beteg, hanem halott. De Jézus feltámasztja őt. Ezek után következik a fenti ige.
Mondhatjuk, hogy Lázár feltámasztásának híre sokakhoz eljut. Sokan járnak csodájára a bekövetkezett eseményeknek és óhajtják látni a feltámasztott, a halált megjárt Lázárt, s ezáltal kezdenek hinni Jézusban. Vajon általunk milyen hírek jutnak el másokhoz? Örömhírek? Jézusról szóló, életeket megváltoztató hírek, vagy csak pletykák, melyek használni nem, de ártani annál inkább tudnak? Ezen mindenki gondolkodjon el és ha kell változtasson! Ugyanis nem mindegy, hogy eljut-e általunk másokhoz Jézus halál fölötti diadala? A gyászban élőkhöz eljut-e a nagy hír? Igaz, mi nem láttunk, de hiszünk: „Mivel látsz engem, hiszel, boldogok, akik nem látnak és hisznek." – mondta Jézus az addig kételkedő tanítványának, Tamásnak. S bizony nekünk a hit látása jut, de ez nem kevés. Rád tekint már hitem, Megváltóm, Istenem… - szoktuk énekelni.
Add tovább a halál fölött is diadalmas Jézusról az örömhírt! Nézz szét a környezetedben, hogy hány embernek van erre szüksége és ne félj megvallani Uradat!

A nap gondolata:

Ifjabb koromban túlságosan sokat adtam az emberi tanításokra... de végül eljutottam oda, Isten Igéjének és Szentlelkének a vezetésével, hogy meglássam, e dolgokat félre kell állítanom, és Isten tanítását közvetlenül az Ő Igéjéből megismernem. (Zwingli)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése