Keresés ebben a blogban

2015. június 19., péntek

2015-06-19

Tökéletes szabadítás 1.

Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek. (János 8,36)
Jézus mindig tökéletes munkát végez. Soha nem kell félnünk, hogy Jézus, ha meg akar gyógyítani, csak félig gyógyít meg, ha üdvözíteni akar, csak fél üdvösséget ad, ha meg akar igazítani, csak 70 % -ban igazít meg, vagy ha meg akar szabadítani valami megkötözöttségből, csak 90%-ban szabadit meg és akkor is csak pár napra.
Ezt hitben kell megragadni. Jézus azt mondja: „Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek." Talán nem hiszünk Neki? Ő mindig igazat mond és ez úgy is lesz.
Ha nem ez a tapasztalatunk, akkor vagy nem hagytuk Jézust munkálkodni bennünk, vagy saját erőnkből próbálkoztunk. Onnan ismerjük fel Jézus munkáját, hogy az tökéletes, 100%-os.
Jézus a Bethesda tavánál meggyógyított teljesen egy szerencsétlen beteget. Később, amikor találkozott vele a Templomban ezt mondta neki: "Ímé meggyógyultál; többé ne vétkezzél, hogy rosszabbul ne legyen dolgod!" (János 5,14)
Hogyha azt tapasztaljuk, hogy Jézus szabadítása, gyógyítása egy idő után elhalványul az csakis azzal magyarázható, hogy tovább vétkeztünk. Ha miután Jézus megszabadított minket olyan dolgokat művelünk, amivel ismét ajtót nyitunk a gonosznak akkor állapotunk rosszabb lesz, mint a szabadítás előtti állapotban
Jézus nem azért szabadít meg, nem azért gyógyít meg, hogy ezt kihasználva azt tegyük, amit akarunk, hanem azért hogy még inkább Magához vonjon minket, hogy még inkább tudjuk Őt szolgálni. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Tartsd a legnagyobb kitűntetésnek és dicsőségnek, ha a Krisztussal való egység miatt megvetnek és bolondnak tartanak. Mi bolondok vagyunk Krisztusért. (Tersteegen)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése