Keresés ebben a blogban

2015. június 20., szombat

2015-06-20

Tökéletes szabadítás 2.

Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek. (János 8,36)
Jézus nevének jelentése: szabadítás. Csak Ő tud tökéletes szabadítást végezni. Az Ő győzelme biztos, hiszen már győzött a kereszten! Ezt meg kell ragadni hittel, és úgy fordulni Hozzá, töredelmes, engedelmes szívvel. Látjuk hát hogy a szabadítás az Úré, de a mi részünk az, hogy 1. higgyünk benne, 2. maradjunk meg Őbenne mindig.
"És lőn, hogy mikor az egyik városban vala, ímé vala ott egy poklossággal teljes ember: és mikor meglátta Jézust, arczra borulva kéré őt, mondván: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem! Jézus pedig kinyújtván kezét, illeté azt, mondván: Akarom, tisztulj meg. És azonnal eltávozék tőle a bélpoklosság." (Lukács 5,12-13)
Jézus meg akar szabadítani minket és meg is tud szabadítani minket, az Ő dicsőségére. Nem csak a betegségekből és gonosz lelkektől, hanem mindentől, ami megkötöz minket, amit nem tudunk kiengedni a kezünkből, amit nem tudtunk az oltárra tenni, ami akadályozza az Úrral való szoros kapcsolatunkat. Néha azért nem szabadulnak meg az emberek, mert nem akarnak. Nem látják be állapotukat, vagy pedig belátják, de mégsem akarnak mindent Jézusra bízni, félnek, hogy veszteséget, kárt fognak szenvedni. Pedig Jézus soha nem akar senkit megkínozni, Ő jót akar, higgyük el ezt. Ha valamit elkér, elvár, akkor azt azért teszi, mert Ő jó és bölcs, jobban tudja, mire van szükségünk, mint mi. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Aki nem látja a kereszten Krisztus engesztelő áldozatát, hiába néz a keresztre. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése