Keresés ebben a blogban

2015. július 14., kedd

2014-07-14

Isten szeme mindent lát

„És ezt mondják: Nem látja az Úr, és nem veszi észre a Jákób Istene! Eszméljetek ti bolondok a nép között! És ti balgatagok, mikor tértek eszetekre? Aki a fület plántálta, avagy nem hall-é? És aki a szemet formálta, avagy nem lát-é?" (Zsoltár 94: 7-9)
Ezek a sorok azokhoz szólnak, akik mindenféle gonoszságokat cselekszenek és nem félnek Istentől, mert azt hiszik, Isten nem látja őket. Isten nagyon jól lát mindent, ami ezen a világon történik, minden kis és nagy dolgot. Senki nem tud elrejtőzni Előle. Dávid mondja a 139. Zsoltárban: Hová menjek a te lelked elől és a te orcád elől hova fussak? Ha a mennybe hágok fel, ott vagy; ha a Seolba vetek ágyat, ott is jelen vagy." Lehet, hogy az emberek nem látják, miket gondolsz, vagy miket csinálsz titokban, de Isten látja. Az Ő szemei mindig rajtad vannak, így jól gondold meg minden szavadat, mert Ő hallja, és jól gondold meg, mit cselekszel vagy gondolsz, mert Ő látja. „Az Úr tudja az embernek gondolatjait, hogy azok hiábavalók" /11. vers/. Az Újszövetségben is láthatjuk, hogy Jézus olvasott az emberek gondolataiban.
Amiket azonban most titokban cselekszenek a bűnösök, minden ki fog tudódni. „Mert nincs oly rejtett dolog, ami napfényre ne jőne; és oly titok, ami ki ne tudódnék." (Máté 10:26b) Ha vannak nekünk ilyen kis titkos 'ügyeink', azt hozzuk világosságra azáltal, hogy Istennek megvalljuk és elhagyjuk ezeket, különben más módon fognak napfényre kerülni és az igen szégyenletes és kellemetlen lesz. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ha az Isten igazságos volna, akkor mindnyájan elvesznénk, de Isten kegyelmes is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése