Keresés ebben a blogban

2015. augusztus 30., vasárnap

2015-08-30

Ördög, Sátán, léte, munkája, ideje… 8.

Legyőzték őt a Bárány vérével és bizonyságtételük igéjével azok, akik nem kímélték életüket mindhalálig. /Jel.12:11/
 De kérdezhetjük, hogy akkor mi a teendőnk nekünk, mit tehetünk a Sátán ellen, és meddig tart ez? Mi semmit sem tehetünk, nem győzhetjük le, mert már valaki ezt megtette helyettünk, és ez a valaki Jézus Krisztus, nemcsak a mennyben győzte le, hanem a földre eljött, és mint áldozati Bárány ment helyettünk a keresztre, hogy a bűnünkre bocsánatot szerezzen. A háború már eldőlt, azonban vannak még csaták, még hitünket megpróbálja a gonosz, hogy elmerjük-e hinni ezt a Jézusi tettet, bele merünk-e kapaszkodni ebbe a váltságba? Még egy kis ideig tart ez, mondja az ige, Jézus második eljöveteléig. Sokan ezt nem tudják felfogni, hogyha legyőzetett a Gonosz, a halál, van bűnbocsánat, akkor miért van annyi rossz még mindig a világban?
Sokat küzdött ezzel egy afrikai misszionárius, ki a négerek között evangelizált, hogy hogyan is magyarázza ezt el az amúgy is babonás népnek, hogy a gonosz legyőzetett, a kígyó fejére lett taposva. Egyik este történt vele, hogy nagy robajra kelt, ami a tyúkólból jött, és mikor kinyitotta az ajtót, látta, hogy egy 3 méteres kígyó épp elnyeli a tyúkokat, rögtön fogott egy baltát és levágta a fejét, azonban a kígyó még mindig vergődött, csapkodott órákon át, míg végül elernyedt, és ekkor értette meg, hogy ilyen a Sátán is, a bűneink kígyója. Lefejeztetett Krisztus által, azonban ahogyan Afrikában ez a kígyó rángatózott és tombolt, úgy csapkod maga körül továbbra is a fejetlen Sátán.
A Sátán is tudja ezt, és mindent bevet, hogy megtévesszen, hogy elválasszon az Istentől és a szeretteidtől, hogy még egyszer még jól odacsapjon. A kérdés, hogy TE meg tudsz-e állni az Ördöggel szemben. Nem magad, hanem Krisztus által, az Ő ereje által. /Petróczi Szabolcs/

A nap gondolata:

A világ evangéliumot akar Krisztus vére nélkül, hatalmat Szentlélek nélkül és kereszténységet az élet átadása nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése