Keresés ebben a blogban

2015. szeptember 17., csütörtök

2015-09-17

Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak. (Kol 3:23)
Nemcsak a munkahelyünkön vannak elvégzendő feladataink, hanem otthonunkban és a gyülekezetünkben is. Az utóbbi kapcsán szeretném, ha elgondolkodnál kicsit.
Milyen szereped van a gyülekezetedben? Mert ugye odatartozol egy keresztyén közösséghez?! Istennek mindenképpen célja, szándéka, hogy övéi közösséget alkossanak. Ráadásul minden közösség olyan, mint a tagjai. Tőled milyen a gyülekezet, melynek tagja vagy? Mit tudsz és akarsz beletenni a közösbe? Imádkozol rendszeresen a gyülekezetedért, vagy csak a kritika hangját szólaltatod meg? Kritizálni mindent lehet, és olykor kell is, de ettől sokkal fontosabb feladata van a hívő embernek: fáradozni közösségének épülésén. E dologban az a nagy kérdés, hogy mit bízott rám az Úr? Ha ezt a kérdést mindenki feltenné magának és felismerné, hogy az Úr milyen munkában szeretné őt látni, akkor nem vitás, hogy gyülekezeteink épülő, növekvő közösségek lennének. S hogy miért nem azok? Talán azért, mert túl sok a semmittevő, a mindent mástól váró tag a gyülekezetekben. Sok a fogyasztó, kevés a termelő. Sok a passzív, kevés az aktív tag. Ne mondd azt, hogy te már ehhez idős vagy, esetleg túlságosan elfoglalt! Ne a kifogásokat keresd!
Mit bízott rád az Úr a gyülekezetedben? Végezd jó lélekkel, mutass jó példát! Kevesebbet morgolódj, többet és odaadóbban szolgálj! Figyeld meg a következményeket! Lesznek. Ha nem is azonnal, de lesznek. Hiszen, amit vet az ember, azt fogja aratni is…

A nap gondolata:

A malomkő egymagában nem képes lisztet őrölni, de egy másikkal hasznos munkát végez. – Isten népének természete megkívánja, hogy összetartson és közösséget ápoljon. – A fenevad egymaga kóborol az erdőben, a juhok nyájba tömörülnek. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése