Keresés ebben a blogban

2016. május 25., szerda

2015-05-25

Vidd Jézushoz! 2.

A sokaságból így szólt Jézushoz valaki: „Mester, elhoztam hozzád a fiamat, akiben néma lélek van. Szóltam tanítványaidnak, hogy űzzék ki, de nem tudták." Ő így válaszolt neki: „Hozzátok őt elém!" (Mk 9,17-19)
Ez az apa végre Jézushoz vitte a gyermekét, vele együtt élete nagy terhét, emberek által megoldhatatlan problémáját. Nagyon kacskaringós úton, csalódások és csődhelyzetek sorozatán át jutott erre a felismerésre, de azok mind azt szolgálták, hogy erre rádöbbenjen. Valaki egyszer azt mondta, hogy a „vargabetűket is megáldja az Isten". Életed csődjei, csalódásai, kudarcai, vargabetűi, zsákutcái, vakvágányai nem véletlenek, mert ezeket is felhasználhatja Isten arra, hogy odakényszerítsen: fogadd el végre, hogy életed igazi megoldása Jézusnál van! Ennek az apának a gyermeke olyan erő hatalma alatt állt, amely fölött egyedül Jézusnak van hatalma, amelynél egyedül Neki van nagyobb ereje. Csak Ő segíthet ma is, mert a kereszten már legyőzte az ős ellenséget, ezt a sötét hatalmat, aki behálózza, megnyomorítja, bizonytalanná, nyugtalanná, kilátástalanná teszi az életünket. Jézus legyőzte azt, aki fölött nekünk nincs hatalmunk, nem is lehet, de aki fölött Ő töviskoronásan, átszegezett kezekkel és lábakkal kivívta a győzelmet.
A sötét hatalmaknál is nagyobb és hatalmasabb Úr Jézus biztat ma mindnyájunkat: Hozd elém terheidet, bajaidat, problémáidat, egész megoldatlan, elhibázott, kettétört életedet! Hozd elém, és mondj el őszintén mindent! Hozd elém, és én meggyógyítalak téged! (P.Á.)

A nap gondolata:

Krisztus nélkül élni a legboldogtalanabb állapot. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése