Keresés ebben a blogban

2016. május 7., szombat

2016-05-07

Bizony megemésztetünk a te haragod által. (Zsolt 90,7a)
A gyerekekre nézve a legnehezebb dolgok közzé tartozik az, amikor az apjuk haragszik. Emlékszem, ha valami rosszat csináltunk gyerekként, azt általában édesanyánk rendezte le velünk, viszont, ha édesapánk vett elő bennünket, akkor tudtuk, hogy nagy bajban vagyunk, és igen meghúztuk magunkat.
Arra is emlékszem, hogy amikor vihar volt, villámlott és zengett az ég az öregek azt mondták: „Gyerekek jók legyetek, mert haragszik a jó Isten!"
Nem csak a földi apákban van harag, hanem van Istenben is. Isten haragjáról beszél Igénk is: „Bizony megemésztetünk a te haragod által." Meg kell azonban jegyeznünk, hogy Isten haragja és emberek haragja között, a mennyei Atya haragja és a földi apák haragja között igen nagy a különbség. Az emberek haragja legtöbbször emberi indulatokból ered. Az emberek haragja a test és a testi élet miatt van. Az emberi haragot igen sokszor emberi irigység, hiúság és büszkeség táplálja.
Benned mi táplálja a haragot? Krisztus követőként is legyőz még olykor-olykor a haragos indulat? Ne feledd segítségül hívni az Urat ilyenkor, mert egyedül Ő lehet segítségedre. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Nincs csodálatosabb illat, mint az Istenben folytatott élet illata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése