Keresés ebben a blogban

2016. május 24., kedd

2016-05-24

Vidd Jézushoz! 1.

A sokaságból így szólt Jézushoz valaki: „Mester, elhoztam hozzád a fiamat, akiben néma lélek van. Szóltam tanítványaidnak, hogy űzzék ki, de nem tudták." Ő így válaszolt neki: „Hozzátok őt elém!" (Mk 9,17-19)
Szegény apa, ki tudja hány helyre vitte már el a gyermekét, aki időközben ifjúvá nőtt, és gyermekkora óta ismétlődő rohamai voltak. Elvitte nemcsak az orvosokhoz, hanem Jézus tanítványaihoz is, akik a gyógyítással szintén próbálkoztak, de kudarcot vallottak, mert Jézus nélkül próbáltak segíteni.
Jézus nélkül nem megy! Erre döbbenhettek rá a tanítványok, erre a következtetésre juthatott ez az apa, és vele együtt mi is ezt a tanulságot vonhatjuk le. Jézus nélkül nem lehet megoldani életünk nyomorúságát, problémáját. Jézus nélkül nem enyhül a bánat, nem nyer a szív vigasztalást, nem változik semmi, nincs megnyugtató megoldás. Kérhetsz tanácsot, segítséget emberektől, felkutathatsz neves szakembereket, lelkészed tanácsait is végighallgathatod, de életed nagy-nagy gondját neked kell odavinned Jézus elé. Emberek beszélhetnek neked Jézus hatalmáról, gyógyító erejéről, hitben megélt boldog tapasztalataikkal megmutathatják neked a Jézushoz vezető utat, de mindazt, ami a szíved-lelked terheli, neked kell odavinned Jézushoz! (P.Á.)

A nap gondolata:

Krisztust jobban lehet megismerni azáltal, amit Ő maga mond, mint azáltal, amit barátai mondanak Róla. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése