Keresés ebben a blogban

2016. június 12., vasárnap

2016-06-11

Titkos bűneink 3.

Elédbe vetetted… titkos bűneinket a te orcádnak világa elé. (Zsolt 90,8b)
Nagyon érdekes dolog megfigyelni a bűnözés történetét. Milyen kicsi dolgok vezették nyomra a hatóságokat egy-egy súlyos bűntény alkalmával. Sokszor olyan jelentéktelen dolgok, amire a bűnöző nem is gondolt. Így lesznek nyilvánvalóvá a titkos bűnök.
De, ha sikerülne is valakinek a maga bűnét mindvégig elrejtenie, vajon mit érne azzal? Isten előtt nyilvánvaló a rejtett bűn is. Egyszer minden embernek meg kell jelenni Isten ítélőszéke előtt, s ott minden titkos bűn napvilágra jön. Isten orcájának világossága elé kerül minden titkos bűn.
Júdás sokáig hordozott titkos bűnt, mint égő parazsat a keblében. Hosszú ideig sikerült is neki az anyagiasság, a pénzsóvárság bűnét elrejteni tanítványtársai előtt. Annyira megnyerte bizalmukat, hogy még a pénztárosságot is rá bízták. A titkos bűn csak Jézus előtt volt nyilvánvaló. Jézus többször figyelmeztette erre a bűnre Júdást, de hiába. Júdás visszaélt Jézus nagy szeretetével, mert ahelyett, hogy igyekezett volna a parazsat eloltani a keblében, annál inkább táplálta. De hát hogyan lehetett volna eloltani? Úgy hogy felszínre hozza és bevallja. A parázs akkor hamvad el leghamarabb, ha kidobjuk a levegőre! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Aki a kis bűnöket nem kerüli el, nagyobbakba esik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése