Keresés ebben a blogban

2016. június 28., kedd

2016-06-28

 Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál. (Róma 8:28)
 Egy-egy dolgot többféleképpen láthatunk. Egyáltalán nem mindegy, hogy valamiről mit gondolunk. Íme, egy történet ennek kapcsán:
Egy montanai szervezet ötezer dolláros díjat tűzött ki minden egyes élve elfogott farkasért. Két vadász, Sam és Jed úgy döntött, hogy nekivág a hegyeknek, és keres egy kis pénzt farkasok elfogásával. Éjjel-nappal járták a hegyeket, kutatva értékes zsákmányuk után. Háromnapi sikertelen vadászat után kimerülten lefeküdtek és elaludtak.
Az éjszaka közepén Sam egyszer csak arra ébredt, hogy vagy ötven farkasból álló falka veszi őket körül. Vörös szemük csak úgy lángolt, és vicsorogva morogtak a két vadászra, ugrásra készen. Sam oldalba bökte Jed-et, és így szólt: „Hé, ébredj! Gazdagok leszünk!"
Néha, amikor úgy tűnik, hogy sok nehézség vesz körül minket, lehet, hogy valójában sok lehetőség van körülöttünk. A „válság" szó kínai szimbóluma igazából a „veszély" és a „lehetőség" szavak kombinációja. Ahányszor krízishelyzetbe kerülünk, dönthetünk a rémület és gyávaság mellett, vagy pedig az erő és a bátorság mellett. Csak nézőpont kérdése.
Ha legközelebb pácba kerülsz, jusson eszedbe: „Gazdag leszel!" Lehetőséged nyílik arra, hogy tanulj és növekedj, és hogy megtapasztald Isten kegyelmét és erejét abban a helyzetben. Ilyen helyzetek nem adódnak minden nap!

A nap gondolata:

Teljesen üres edényekké kell lennünk, hogy Isten önmagával megtölthessen. (Trudel)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése