Keresés ebben a blogban

2016. július 21., csütörtök

2016-07-21

Te visszatéríted a halandót a porba, és ezt mondod: Térjetek vissza embernek fiai! (Zsolt 90,3)
Mi lelket kaptunk portestünkbe. Ez a lélek akarja, hogy kapcsolatunk legyen az Úr Istennel, hogy a közelébe juthassunk.
Láttunk már repülőgépet a kifutópályán? Nagy gépezet, hatalmas szárnyakkal, egy nagy tehetetlen monstrum. Ha ebben a gépben nem lenne hajtóerő, sohasem tudna felrepülni, mert a nagy géptest földre húzza. Így van velünk is. A testünk a maga por voltánál fogva húz le a földre, de Isten adott ebbe a portestbe lelket, amely lélek indító, hajtó, felemelő erő. Ez által az erő által tudunk az Atya közelébe jutni.
Szentlélek nélkül a testünk értéktelen. Büszkélkedhetünk a testünkkel, felöltöztethetjük a legdivatosabb, legszebb ruhába, akaszthatunk rá ékszereket, büszkélkedhetünk az erejével, mégsem ér az egész test semmit, mert csak egy marék sár, talán szépre van gyúrva, legalábbis a mi szemeink előtt szépre.
A testünk hajlandó minden rosszra, telve van kívánságokkal és gerjedelmekkel, de azért adott Isten lelket belé, hogy legyen az zabla és irányító a testünkön. Jakab apostol mondja, hogy a lovak szájába zablát kell vetni, különben nem lennénk képesek megfékezni azt a hatalmas erőt, ami ebben az állatban van, ha nem lenne zabla a ló szájában, nem lennénk képesek oda irányítani, és olyan munkát végeztetni, amilyet mi akarunk.
Ilyen megfékező és irányító „eszköz" a mi testünkön a Szentlélek. A Szentlélek uralma alatt állsz testvérem, Ő vezet és irányít téged? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Maguk előtt azok a legkisebbek, kik Isten előtt a legnagyobb szentek, és annál alázatosabbak önmagukban, minél nagyobbak Isten előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése