Keresés ebben a blogban

2016. szeptember 12., hétfő

2016-09-12

Kicsoda Jézus Krisztus? – Az asszony magva

Kicsoda vagy, Uram? Az Úr pedig monda: Én vagyok Jézus, akit te kergetsz: nehéz néked az ösztön ellen rúgódoznod. (ApCsel 9,4)
Valakit úgy tudunk megismerni, ha bemutatják, vagy ha maga mutatkozik be, illetve ha együtt élünk vele.
Jézus Krisztust legelőször Isten maga mutatta be. Bemutatta még a teremtés hajnalán, az Édenkertben, a bűneset alkalmával. Felhangzott az isteni ígéret már akkor, mikor beszélt az asszonynak magváról: „És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod." (1Móz 3,15)
Itt ugyan még tükör által és homályosan látjuk Jézus arcát, de mégis látjuk. Minden kétséget kizárólag Őróla van szó. Ő az asszonynak ama magva, aki örök ellenségeskedésben van a kígyóval, a kísértővel.
Az ellenségeskedés ebben az esetben áldás. Ne köss békességet soha a Sátánnal. Az, hogy Jézus megőriz a gonosztól, nem azt jelenti, hogy nem fogjuk érezni az ellenség hatalmát és erejét ebben a világban. Az ő kegyelme nem zár minket burokba, hanem meg akar tartani. Ő hűséges és megerősít, bízz benne, mert nem ad oda martalékul a gonosznak, hanem őriz téged az üdvösségre. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Krisztus lelket átható erő. Aki azt mondja, hogy Őbenne marad - azon meg kell látszania, hogy ezzel az erővel van összeköttetésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése