Keresés ebben a blogban

2016. október 1., szombat

2016-10-01

Kicsoda Jézus Krisztus? -  Az ember

Kiméne azért Jézus a töviskoronát és a bíbor köntöst viselve. És monda nékik Pilátus: Ímhol az ember! (Jn 19,5)
Jézus valóban testté, emberré lett. Mindenben hasonlóvá lett hozzánk, kivéve a bűnt. Nézzük meg Jézus emberi arcát. Mennyi mindent leolvashatunk erről az arcról. Pál ezt írja Róla: „És mikor olyan állapotban találtatott, mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig." (Fil 2,8)
Hogy mennyire emberré lett, és valóságos emberi testet vett magára, azt láthatjuk a Biblia lapjain. Elfárad, megéhezik, gyötrődik, szenved, felhevül, szomorkodik, vért verejtékezik, mint ahogy mi emberek. Azért vállalta magára az emberi testet, hogy soha ne lehessen mentségünk, amikor Róla beszélünk, vagy olvasunk, vagy hallunk. Ne mondhassuk azt, hogy mi „csak" emberek vagyunk és ezt vagy azt nem tehetjük meg.
Azzal, hogy emberek vagyunk, igen gyakran csak kibúvót keresünk feladataink és kötelességeink alól.
Jézus emberként volt itt, de csodákat tett. Mindig az Atya vezetése alapján szólt és cselekedett, az Atya akarata szerint. 30 éves koráig nem tett semmi csodát, akkor megkeresztelkedett, utána szállt rá a Szentlélek. A Szentlélek ereje nélkül maga Jézus sem tudott csodákat tenni, mint: megszállottak megszabadítása, gyógyítás, csodálatos halfogás, leprás megtisztítása, halottak feltámasztása, isteni bölcsesség, kijelentés.
Jézus megtapasztalt minden kísértést és szenvedést. Ezért most valóban tud segíteni mindenkinek.
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Jézus nélkül az élet gyötrelmes pokol, Jézussal pedig édes paradicsom. (Kempis Tamás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése