Keresés ebben a blogban

2016. november 4., péntek

2016-11-04

Szolgáló vagy fogyasztó keresztyén?

Mikor pedig látta Jézus a sokaságot, felméne a hegyre, és amint leül vala, hozzámenének az ő tanítványai. És megnyitván száját, tanítja vala őket. (Mt 5,1-2)
Ha eljutottál Jézussal a Boldogmondások hegyére, akkor itt meg kell pihenned. Le kell neked is ülni Jézus lábaihoz a sokaság közé. Gondolnod kell arra, hogy szerte a világban milyen hatalmas tömeg hallgatja Őt ma is. Figyelned kell szomjazó szívvel az Ő tanítását. A hívő ember útja mindig arra tart, és ott okvetlenül pihenőt tart, ahol hirdettetik az Ige. Akár istentiszteletnek hívják, akár bibliaórának, konferenciának, vagy bibliaiskolának, teljesen mindegy. Csak az bizonyos, hogy a hívő embernek ezek közül egyet sem lehet elkerülni. Meg kell látnia a gyermekeket, az ifjakat. Gondja kell legyen arra, hogy a gyerekek számára hangozzék az Ige a gyerek-istentiszteleten,  az ifjak számára az ifjúsági alkalmon, a felnőttek számára a bibliaórákon, a betegeknek a betegágynál, a raboknak a börtönben, a menekülteknek a menekülttáborokban, utcákon tereken, családi otthonokban, egyszóval Isten Igéje el kell jusson a föld kerekségén mindenhova.
Íme, megannyi terület, ahova viheted a jézusi programot. A gyülekezetedben beálltál már a szolgálatba, vagy még mindig fogyasztó keresztyén vagy? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ha önmagad felett győzedelmeskedni akarsz, akkor önmagaddal szemben mindig Isten pártjára kell állnod.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése