Keresés ebben a blogban

2016. november 8., kedd

2016-11-07

Mit választasz?

Márta pedig foglalatos volt a szüntelen való szolgálatban; előállván azért, monda: Uram, nincs-é arra gondod, hogy az én testvérem magamra hagyott engem, hogy szolgáljak? Mondjad azért néki, hogy segítsen nékem. Felelvén pedig, monda néki Jézus: Márta, Márta, szorgalmas vagy és sokra igyekezel: de egy a szükséges dolog: és Mária a jobb részt választotta, mely el nem vétetik ő tőle. (Lk 10,40-42)
A hívő ember számára igen nagy veszedelmet jelenthet a munka. Nem azért, mintha a keresztyénnek nem kellene dolgozni, mert hiszen nagyon is kell, hanem azért, mert könnyen válik az ember a munka rabjává. A rabszolgaság ideje elmúlt, de a munka rabszolgaságából sok ember nem képes felszabadulni. Márta igazán kedves valaki volt és mégis beleesett ebbe a hibába. Mikor le kellett volna ülni Jézus lábaihoz, akkor is dolgozott. A munka veszedelme, hogy géppé válhat az ember.
Vigyáznunk kell tehát, hogy el ne hanyagoljuk a csendességet Istennel. Nem szabad sajnálni reggel korábban felkelni, este később lefeküdni, esetleg napközben is valahova elhúzódni a csendességbe csak azért, hogy lelki felüdülést nyerjünk. Mint ahogy a test fáradságát alvásban piheni ki az ember, úgy kell elcsendesedni a léleknek is.
Igen fontos, hogy meg legyen a hívő embernek a vasárnapja. Hiába mentegeted magad és hiába találsz ki akármit. Isten azt mondta, hogy semmi dolgot ne tégy azon, és az a te feladatod, hogy ennek engedelmeskedj. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Négy óra munka egy órás előkészítő imádsággal többet ér, mint öt óra munka enélkül az imádság nélkül. Amit a munka mennyiségén nyerünk, elveszítjük a minőségén. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése