Keresés ebben a blogban

2016. november 15., kedd

2016-11-15

Mit vállalsz Jézusért?

Követlek téged Uram, valahová mégy! (Lk 9,57)
Jézus követése nem állhat csupán lelkesedésből és elhatározásból. Igénkben szó van valakiről, aki nagy lelkesen követni akarja Jézust. Ő azonban belelátott a szívébe, és nagyon jól tudta, hogy ez mind csak szalmaláng, csak hiú ábrándozás. Azért akarja Jézust követni, mert valami gondtalan, boldog, csendes, zavartalan, könnyű életet remél, amelyben az ember mindent elérhet könnyen. Jézus ezt a szalmalánglelkű embert hamar lehűtötte: „És monda néki Jézus: A rókáknak barlangjuk van, és az égi madaraknak fészkük; de az ember Fiának nincs fejét hová lehajtania." (Lk 9,58)
Jézus nagy szeretettel hív mindenkit a maga követésére, de ugyanakkor felelősséggel figyelmeztet is mindenkit arra, hogy milyen következményekkel jár ez. Ő soha senkit nem akar ígéretekkel megnyerni a maga követésére, sőt őszintén feltárja mindenki előtt, hogy mivel jár az az út, amelyre elindulnak, ha Őt követik.
Jézus nem rejtette el előlünk, hogy az Ő követése küzdelemmel, önmegtagadással, nélkülözéssel, lemondással, szenvedéssel, üldöztetéssel jár. Vállalod ezt minden nap, minden körülmények között? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A világ szerint való élet tragédiája, hogy mindig jobban fogy, szűkebbre szorul, a keresztény élet mindig bővül és túláradóbb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése