Keresés ebben a blogban

2016. november 22., kedd

2016-11-22

Vágyom utadat járni Jézus!

 És igyekezék Jézust látni, ki az; de a sokaságtól nem láthatá, mivelhogy termete szerint kis ember volt. És előre futván felhága egy eperfüge fára, hogy őt lássa; mert arra vala elmenendő. (Lk 19,3-4)
Ha valaki útra kel, előtte bizonyos előkészületeket tesz. Minél nagyobb és minél messzebb útra megy, annál inkább szüksége van az előkészületre.
Az előkészülethez tartozik a kívánság, az óhajtás, a vágy. Ha valaki követni akarja Jézust, ha el akar indulni vele, akkor szükséges, hogy a szívében vágy támadjon, hogy kívánkozzon a Jézus követésére. Zákeusban ilyen kívánság volt, amikor felmászott az eperfügefára.
A görögök, akik feljöttek Jeruzsálembe az ünnepre, ugyancsak látni akarták az Urat. „Ezek azért a galileai Bethsaidából való Filephez menének, és kérék őt, mondván: Uram, látni akarjuk a Jézust." (Jn 12,21)
A vérfolyásos asszony annyira vágyott Jézus után, hogy csak a tömegben hátulról titkon közelítette meg őt és csak ruhájának szegélyét merte megérinteni. Bízott abban, hogy így is gyógyulást talál.
Az említett személyek elindulását megelőzte a vágy, megelőzte a kívánság. Nem rábeszélésre, nem kényszerből indultak el, hanem a saját vágyakozásukból.
Te elindultál már, vagy még csak vágyakozol?
Vágyom Melletted élni Jézus!
Csendben Veled beszélni Jézus!
Békét, üdvöt remélni Jézus!
Segíts, hogy így legyen!
Vágyom utadat járni Jézus!
Érted csatába szállni Jézus!
Gyáván meg nem hátrálni Jézus!
Segíts, hogy így legyen!
Vágyom jobbodnál állni Jézus!
Fénylő orcádat látni Jézus!
Téged örökké áldni Jézus!
Segíts, hogy így legyen!
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A keresztények önző különválással mind a maguk színében akarnak tündökölni, ahelyett, hogy a Krisztus fényében egy dicsőségben olvadnának össze. Így a világ fény helyett félhomályt kap. (Csia Lajos)


Köszönöm, hogy a kérdőív kitöltésével segíted a munkámat. A kérdőív megnyitható itt: >>>>>A kérdőív linkje<<<<

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése