Keresés ebben a blogban

2016. december 2., péntek

2016-12-02

 Útközben azonban, amikor éppen Damaszkuszhoz közeledett, hirtelen mennyei fény villant fel körülötte, és amint a földre esett, hallotta, hogy egy hang így szólt hozzá: „Saul, Saul, miért üldözöl engem?" Ő pedig megkérdezte: „Ki vagy, Uram?" Az így válaszolt: „Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. (Acta 9:3-5)
Saul életének ugyancsak fontos üzenete, hogy találkozott Jézussal s ennek következményei lettek az egész életére nézve. Egy darabig üldözte Jézus követőt, s ezáltal, ha nem is volt tisztában vele, de Jézust üldözte. El is hangzik az Igénkben olvasható párbeszédben a kérdés: Saul, Saul miért üldözöl engem? – szólítja meg Jézus Sault, aki megkérdezi: Ki vagy Uram? Mondhatom azt, hogy addig csak hallott Jézusról, ott a Damaszkusz felé vezető úton viszont találkozott is vele, s ez a találkozás az egész életét megváltoztatta. Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki csak hallott már Jézusról, vagy találkozott is vele. Tud róla bizonyos dolgokat, vagy személyesen is ismeri Őt.
S itt jön a mi személyes részünk újra: hallottunk Jézusról, sokat tudunk róla, vagy találkoztunk is már vele, sőt személyesen ismerjük Őt és kapcsolatban vagyunk vele? Összekötöttük már az életünket Jézussal? Ezek olyan kérdések, melyekre mindenki maga tud megválaszolni. És kell is, hogy magunknak őszintén el tudjuk mondani azt, ami ezzel kapcsolatban személyes élményünk.    

A nap gondolata:

A napfény a növénynek feladatot, erőt ad. Lehetőségeket nyújt s kitölti azt. Életre hív, célokat tűz ki, hozzá segít. Mindezzel szemben semmit sem kíván, csak ezt: élj velem. – Jézusnak is ez ez egy az összes követelése: ÉLJ VELEM! (Ravasz László)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése