Keresés ebben a blogban

2017. január 16., hétfő

2017-01-16

A keskeny út ismertetőjele

Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt. (Mt 7,13-14)
Ha az Úr az Isten, kövessétek őt. (1Kir 18,21)
A földi élet hasonlít egy nagy rengeteghez, amely tele van utakkal, ösvényekkel, nyomokkal. Keresztül-kasul mennek ezek a nyomok, mindegyik vezet valahova.
A turisták nagyon jól ismerik az utak jelzéseit. Amikor erdőkben, hegyekben vándorolnak, mindig azt figyelik, hogy az ösvények mentén milyen színű jelzések vannak. A térkép a kezükben van és leolvassák róla, hogy merre vezet a kék, merre a piros és a zöld jelzés, és ez alapján indulnak el a megfelelő irányba.
A keresztyén embernek is van a kezében egy térkép. A Szentlélek írta meg, rajzolta meg ezt a térképet. Ez a Szentírás. Ebben a térképben mindent meg lehet találni, rajta minden jelzést meg lehet látni. Megmutatja, hogy hova vezet a kék jelzés, hova a zöld. De legfőképpen azt kell megtanulnia minden keresztyénnek, hogy az élet útja, a keskeny útnak a jelzése piros. Jézus piros vérével van megfestve, ez az út. Amerre csak megy az ember, mindenütt megtalálja a vérnyomokat.
Ha valaki nem látja ezt a vérnyomot, akkor álljon meg, és ne menjen tovább, mert valószínű, hogy rossz útra tévedt. Ilyen esetben inkább menjen mindaddig vissza, amíg újra rátalál a legutolsó vérrel jelzett helyre, hogy azután ezen a nyomon induljon tovább.

Mi tesz bűntől tisztává? Csak a Bárány Jézus vére.
Mi tesz Isten fiává? Csak a Bárány Jézus vére.
Ó, drága ez a vér, Mely ömlött lelkemér',
Lemossa bűnömet A Megváltó Jézus vére!

Mi békít meg Istennel? Csak a Bárány Jézus vére.
Mi köt össze a mennyel? Csak a Bárány Jézus vére.
Ó, drága ez a vér, Mely ömlött lelkemér',
Lemossa bűnömet A Megváltó Jézus vére!

Mi tesz bűntől szabaddá? Csak a Bárány Jézus vére.
Isten előtt igazzá? Csak a Bárány Jézus vére.
Ó, drága ez a vér, Mely ömlött lelkemér',
Lemossa bűnömet A Megváltó Jézus vére! 
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Jézus olyan út, amelyen célhoz jutunk. (Ecsedy Aladár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése