Keresés ebben a blogban

2017. január 29., vasárnap

2017-01-29

Őbenne pedig titeket is, akik hallottátok az igazság igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek, eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel, örökségünk zálogával, hogy megváltsa tulajdon népét az ő dicsőségének magasztalására.  (Ef 1,13-14)
Hétről-hétre, sok nép hallja az igazság igéjét, az üdvösség evangéliumát. A mostani igeversben arról van szó, hogy Őbenne pedig titeket is eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel, örökségünk zálogával. Elfogadtad-e jegyességed pecsétjét, Isten Szentlelkét? Életedben kiábrázolódik-e a Krisztus-arc? Isten képét hordozod-e a világban, vagy a magad elgondolása szerint akarod örökölni Isten országát? Munkásheted sok gondja baja között is foglalkoztasson üdvösséged kérdése, mert ez örök életedbe vágó dolog. Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, de élete veszendőbe megy?  (Mk 8,36) (Kádár Jenő)

A nap gondolata:

Nem kell elkárhoznod, már elkárhoztál. Nem kell azonban a kárhozatban maradnod, mert aki hisz a Fiúban, általment a halálból az életre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése