Keresés ebben a blogban

2017. február 4., szombat

2017-02-03

Hasonlíthatsz Krisztushoz

Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy, mint az Úrnak Lelkétől. (2Kor 3,18)
Henry Belfrage (1774–1835) skót lelkipásztorról jegyezték fel ezt a dolgot. Alig egy évi nagyon boldog házasság után meghalt a felesége. Nem maradt róla kép, de ő mindenképp szeretett volna egyet. A festéshez nem értett, mégis elhatározta, hogy megfesti felesége képét. Beszerezte a szükséges dolgokat. Két hétre bezárkózott szobájába, csak ételt adtak be neki. Nyugodtan dolgozhatott, senkit nem látott, nem zavarta senki. Mikor végre előkerült megfogyva, kezében hozta az elköltözött képét, mely oly tökéletes volt hasonlatosságban, hogy művész nem készített még ennél különbet.
Mi is kiábrázolhatjuk életünkben Krisztus képét. Fárasztó bár, de ha nagyon szeretjük Őt, munkánk nem lesz hiábavaló. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ha szeretetednek tüze kialvóban van, emeld fel tekintetedet a legszeretettebbre, legméltóbbra és legtökéletesebbre, Akire nem nézhetsz anélkül, hogy Őt mindenekfelett ne szeresd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése