Keresés ebben a blogban

2017. március 16., csütörtök

2017-03-16

„Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti, bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti, kétszívűek! Gyötrődjetek, gyászoljatok és sírjatok, nevetésetek forduljon gyászra és örömötök szomorúságra! Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és ő felmagasztal titeket" (Jak 4:8-10).
Törekedjünk arra, hogy tiszták maradjunk!
A bűn beszennyez minket, és elválaszt Istentől. Törekedjünk arra a mindennapokban, hogy el tudjuk kerülni a bűnt. Vagy ha beleestünk, akkor bánjuk meg minél hamarabb, és rendezzük a kapcsolatunkat Istennel. Nem kell tartanunk tőle, hogy bűnbánattal elé jöjjünk, mert ő készségesen megbocsát nekünk. Mai Igénk erre bátorít bennünket határozottan. Rendszeresen tartsunk önvizsgálatot, és kérjük Istent is, hogy viszgáljon meg minket és hozza felszínre mindazt, ami gátol minket a vele való kapcsolat gyakorlásában. Ha ezt tesszük, át fogjuk élni azt, amint felmagasztal minket.
Oszd meg másokkal!
Amit te magad átéltél, bátran oszd meg másokkal is. Ha lehetőséged van, bátorítsd testvéreidet azzal, amit Isten mondott neked saját csendességed során. Ha így teszel, látni fogod, amint Isten szava változást és vigasztalást hoz a körülötted lévők életébe, és még nagyobb lelkesedéssel fogod megélni Isten jelenlétét! (T.S.K.)

A nap gondolata:

Szégyen, ha valaki napról napra a kegyelemről fecseg, és tovább is régi bűneiben él. (Trudel)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése