Keresés ebben a blogban

2017. március 23., csütörtök

2017-03-23

4 ok, amiért érdemes gyülekezetbe járni

4. Megtanulunk Lélekben járni

„Azután visszavitt engem a szent terület keletre néző külső kapujához..." (Ez 44:1)
A próféta megtapasztalta a Szentlélek munkáját, hiszen könyvében több alkalommal is arról vall, hogy megragadta és magával vitte őt a Lélek. A most tárgyalt fejezetet is ezekkel a szavakkal kezdi. A Lélek megragadta, és elvitte -- oda, ahová akarta. Pál apostol egyik levelében ezt az utasítást adja nekünk, keresztényeknek: Intelek titeket: a Lélek szerint járjatok, és a test kívánságát ne teljesítsétek. (Gal 5:16) A Templomról szóló látomásában Ezékiel beszél a Lélek munkájáról, és arról, hogyan akar magával vinni minket, hogy még mélyebbre hatoljunk Isten megismerésében. A gyülekezet az a hely, ahol az Igét tanulmányozva, Istent imádva, a testvérekkel közösségben élve még jobban megtapasztalhatjuk életünkben a Szentlélek megújító munkáját, és megtanulunk vele még jobban együttműködni.
Éljünk közösségben!
Tökéletes gyülekezet nincs. A feladatunk nem az, hogy várjuk, amíg egy gyülekezet elég jó lesz ahhoz, hogy mi csatlakozzunk hozzá, hanem az, hogy elköteleződjünk mellette. Inkább kövessük az első keresztények példáját, és csatlakozzunk a hívők közösségéhez, hogy jobban átélhessük Isten munkáját az életünkben.
"Akik pedig hittek a beszédének, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk. Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban... Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, ujjongással és tiszta szívvel részesültek az ételben; dicsérték az Istent, és kedvelte őket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel" (ApCsel 2:41-42, 46-47). (T.S.K.)

A nap gondolata:

Isten nem kívánja tőled, hogy érzéseidet vizsgáld, hanem hogy bízzál az Ő szavában. (Colkey)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése