Keresés ebben a blogban

2017. április 27., csütörtök

2017-04-27

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. (Efezus 2:8-9)
S van még egy dolog, amiről szeretnék szólni: ez pedig az üdvbizonyosság. Egy lelkipásztor írta, hogy belmissziós éveiben több százezer embertől megkérdezték a munkatársai, hogy van-e üdvbizonyosságuk. Siralmas eredmény jött ki. Kb. 10.000 emberenként egy főnek van üdvbizonyossága. Ez tényleg siralmas eredmény. De mit is jelent ez a kifejezés, hogy üdvbizonyosság? Azt, hogy bizonyos vagyok abban, hogy nekem Jézusért, kegyelemből üdvösségem, örök életem van. Ezt tőlem senki és semmi elvenni nem tudja.
Rendelkezünk ezzel az üdvbizonyossággal? Ha nem, akkor valami nincs rendben. A hitünkkel. Nem ismerjük, vagy nem vesszük elég komolyan a Bibliában leírtakat. Pál apostol üdvbizonyossága így hangzik: „Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban." (Róma 8:38-39)
Ha közösségben vagy az Úrral, ha Jézust megváltódnak ismered el, akkor az üdvösség a tied. Hiszen Isten ajándékba adja ezt és hit által lehetünk elfogadói ennek. Ám ez nemcsak a földi életünkre érvényes, hanem a halál utánira is. Légy bizonyos abban, hogy az Úr szava igaz. Nyugodj meg ebben az isteni biztosítottságban és mondd el másoknak is, hogy nekik is részük legyen benne. Családod tagjaira éppen úgy gondolj, mint a környezetedben élőkre.

A nap gondolata:

A kicsiny hit is képes üdvözíteni, de nem képes Isten dicsőségére nagy dolgokat véghez vinni. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése