Keresés ebben a blogban

2017. június 6., kedd

2017-06-06

Új parancsolat

Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok. (Jn 13,34-35)
Ahogy megújul az esztendő, megújulnak tavasszal a fák, az erdők, a mezők, úgy kell minden hívőnek megújulnia a szeretetben. Ez a megújulás nem lehet pusztán külső megújulás, belsőleg is meg kell újulnunk.
Használatban nemcsak a ruhánk kopik meg, nemcsak a testünk rongálódik el, hanem megkopik, elrongálódik a szeretetünk is. Sokszor úrrá lesz rajtunk a türelmetlenség, a felgerjedés, a harag, az irigység és sok minden más indulat. Meg kell újulnunk a szeretetben, hogy bűnös természet megerőtlenüljön bennünk, és erőt nyerjünk ismét a szolgálatra.
Minden bajnak a gyökere, hogy nincsen bennünk elég szeretet Isten és egymás iránt, hogy nem vagyunk készek megújulni a szeretetben.
A szeretetben való megújulás a keresztyén embernek az igazi ismertetőjele. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok. (Jn 13,35)
Testvér! Újulj meg te is a szeretetben, hogy meg lehessen rólad látni, hogy Jézus Krisztus tanítványa és követője vagy. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ahhoz hogy szeresd az embereket, az érzelmi tankodat feltöltve kell tartanod, mert mikor az alacsony szintre kerül, az megváltoztatja a kapcsolataidat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése