Keresés ebben a blogban

2017. augusztus 14., hétfő

2017-08-14

 Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért, a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy nyugodt és csendes életet éljünk teljes istenfélelemben és tisztességben. Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére… (1Tim 2:1-4)
Feljebbvalóinkért mennyit imádkozunk? Igénk azt mondja, hogy imádkozzunk a királyért és minden feljebbvalóért. A mindenkori feljebbvalókért imádkozunk-e? Hiszen szidni őket a legkönnyebb, gyakran megtesszük, kijön belőlünk az ember, ha valami nem tetszik számunkra az intézkedések miatt. De kijön-e belőlünk a hívő ember, akitől azt kéri az Ige, hogy imádkozzunk a feljebbvalókért?
Imádkoznunk kell a feljebbvalókért, „hogy nyugodt és csendes életet éljünk teljes istenfélelemben és tisztességben." Ha ezt megtesszük, akkor valami olyat teszünk, amiről Igénk azt mondja, hogy „Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére."
Isten olyan Úr, aki minden embert szeretne üdvözíteni, de nem a beleegyezésünk nélkül. Vagyis senki nem fog üdvözülni, aki nem akar. Aki nem kér Istennek a Krisztusban kínált kegyelméből. Hiszen az igazság megismerése egyenlő Jézus megismerésével...

A nap gondolata:

Megdöbbentő, hogy milyen sokáig elviselünk dolgokat, mielőtt úgy döntünk, hogy imádkozni fogunk értük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése