Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 20., szerda

2017-09-20

Kicsoda Jézus Krisztus? – Első

„Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó." (Jel 1,17)
Jézus Krisztus elsőnek nevezi magát. Valóban Neki kell elsőnek lenni az életünkben. Aki második helyre teszi Őt, az utoljára teszi. Aki jobban szeret bárkit Őnála, az nem szereti Őt igazán. Ha követni akarod Jézust, akkor erre szüntelen figyelned kell, és arra kell ügyelned, hogy mindig és mindenben első legyen Jézus. Amikor a feltámadott Jézus tanítványai körében megjelent, megállt a középen. Azt jelenti ez, hogy Jézus a középpont. Ő körülötte kell forognia mindennek. Ő kell legyen az első. Azért mondja Pál apostol: „Hogy mindenekben Ő legyen az első" (Kol 1,18).
Mindig meghökkennek a középiskolás hittanosaim, amikor elmondom nekik, hogy nem a feleségem az első az életemben, és a feleségem életében sem én vagyok az első helyen. Egy kis hatásszünet után aztán elmondom nekik, hogy mindkettőnk életében Jézus van az első helyen.
Neked ki az első?

A nap gondolata:

Egy folyamatosan változó alkotás vagy. A lelki átalakulás folyamán egyre inkább Jézus jelleme ábrázolódik ki benned, amely folyamat végig kíséri az életedet, és nem fog befejeződni itt a földön. Akkor leszel teljesen kész, amikor a Mennybe jutsz vagy amikor Jézus visszatér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése