Keresés ebben a blogban

2017. október 21., szombat

2017-10-21

Isten képe

Aki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született. (Kol 1,15)
Isten képe lelki. Jézus Krisztuson Isten tulajdonságai, Isten szent lényege látható. Ez a Jézus Krisztus pedig nem az, akiről képet festenek a festők és szobrot faragnak a szobrászok, hanem az a Krisztus, akinek az arca az Írásokban ábrázolódik ki. Ha Jézus Krisztusban Isten képét meg akarjuk ismerni, akkor olvasnunk és tanulmányoznunk kell a teljes Szentírást. Itt sem a betű az, amiben Jézust meg lehet ismerni, hanem a Szentlélek világosítja meg előttünk Jézus arcát.
Meg akarod tudni, hogy kicsoda Isten? Hogy milyen Isten? Olvasd az Írásokat és meglátod. Isten szeretetét, Isten hűségét, irgalmát, igazságát, szentségét, tisztaságát kell szemlélnünk a Jézus Krisztus arcán.
Az ároni áldás tanúsága szerint az áldás nem más, minthogy Isten ránk ragyogtatja az arcát és könyörül rajtunk, felénk fordítja az arcát és békességet ad nekünk. Mindez csupán üres szóbeszéd maradhat számunkra mindaddig, amíg Jézusban, az istenarcú emberben, nem látjuk meg az emberarcú Istent, aki egyszerre könyörülő és békességes. Az Isten jóságának és szépségének tükröződése Jézus arcán fedezhető fel igazán, mely a mi arcunkhoz hasonló emberi arc. Ha nem látjuk meg a lelkünkben és egymásban Jézust, akkor az Isten könyörülő szeretetével sem lesz találkozásunk. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A legnagyobb erő ezen a földön Jézus! A szíved szemével láttad-e? Vonz-e már az ereje? Vonz-e a tisztasága? Neki nem kellett a dicsőség. Az Atyának adta. Vonzott-e már az alázata, a szeretete? Jézus felemeltetett a keresztre. Úgy szeretett, hogy életét adta. Szeretnél vonzó emberré lenni? Kerülj Hozzá egészen közel, hogy belőled is kisugározzon a vonzás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése