2017. november 2., csütörtök

2017-11-02

Tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük nektek. (1Thess 4:11)
„Az elégedetlenség nem a dolgok hiányából, hanem a helyes irány hiányából ered." – fogalmazta meg valaki. S milyen igaza van. Ahhoz viszont, hogy helyes irányba tartson az életünk, tudnunk kell, hogy merre szeretnénk menni. Célod az örök élet, az üdvösség? Akkor nem nélkülözheted a csendet, az Úr előtti imádságos, igeolvasással eltöltött csendességet naponta.
Aki ezt megteszi, annak az élete mássá lesz, jelentősen mássá, mint azoké, akiknek semmi köze nincs az Úrhoz. Annak a szavai, a tettei mássá lesznek. Az ilyet nem lehet nem észrevenni. Aki keresi az Úrral eltölthető áldott csendességeket, annak mások által is jól látható változások állnak be az életében.

A nap gondolata:

Ha magára hagysz egy kisbabát, meghal. Ugyanez történik a lelkeddel is. A világunk tele van olyan emberekkel, akik megöregszenek, de ha a lelki érettségről van szó, még mindig kisbabák.