Keresés ebben a blogban

2017. november 3., péntek

2017-11-03

Tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük nektek. (1Thess 4:11)
Számomra rendkívül sokat jelent ez az Ige. Igyekszem is ennek megfelelően élni, nagy hangsúlyt fektetve az Úr előtti elcsendesedésre. A közelmúlt csendességeiben is kaptam az Úrral való kapcsolatomat elmélyítő üzeneteket. Két ilyet hadd osszak meg veletek: „Amikor attól félünk, hogy nem tudunk véghezvinni dolgokat, amire Isten elhívott… hogy Isten nem fog megvédeni, nem fog gondoskodni… akkor elhisszük azt a hazugságot, hogy körülményeink nagyobbak Istennél, és feláldozzuk hitünket saját felfogóképességünk oltárán."
„Isten behúzva tartja a függönyt jövőnk előtt, hogy megtanuljunk hit által és nem látásban élni, hogy így biztossá legyünk abban, amiben reménykedünk, és szilárdan bízzunk Istenben akkor is, amikor nem látjuk, hogyan dolgozik jelenlegi körülményeink közepette."
Egy harmadik idézet, melyet nagyon kedvelek, így hangzik: „Élj úgy, hogy kérdezzenek és a válasz az életed legyen." Isten gyermekeinek különböznie kell azoktól, akik még nem ismerik az Urat. Ha nem különbözik az életünk azokétól, akik lélekben távol vannak az Úrtól, akkor ez azt jelenti, hogy mi sem vagyunk közel az Úrhoz, mi sem ismerjük Őt igazán. Hiszen az Isten előtti csendes élet Istennek tetszését, akaratát kereső engedelmes élet is egyben. Szerinted másnak látnak a körülötted élők, meglátják az Úrhoz tartozásod áldásait?

A nap gondolata:

Nekünk is szükségünk van feltöltődésre. Még a legszentebb ember is bátorításra szorulhat. Közbeszólhatnak az élet nehézségei és kihívásai, és megrendülünk lelkünkben. Ekkor Istenhez fordulhatunk erőért és bátorításért. Talán Isten egy barátunk kedves szavain vagy éppen imáinkban, esetleg igeolvasás közben szól hozzánk, és újra feltöltődik szívünk. Mikor úgy érezzük, hogy az élet elszívja minden erőnket és a következő lépésünket homály takarja, kereshetjük szerető Istenünk támogató erejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése